Witam, potrzebuję porady: w rodzinie: mama choroba Hashimoto, wole guzowate, babcia od strony mamy wole guzkowe toksyczne ja w ciąży (2014r.): TSH na granicy subklinicznej niedoczynności, potem spadło, anty TPO norma - ostatecznie obyło się bez suplementacji. przed ciążą TSH poniżej 2 obecnie: ponad 3 tyg opóźnienie miesiączki (do tej pory zwykle regularne cykle 28 +/- kilka dni, czasem dłuższe cykle np. 38 dni, ostatnio może trochę było stresów: egzamin w marcu-kwietniu, zmiana pracy, problemy w domu ale i tak to już trochę długo się spóźnia) wyniki: beta HCG <0,1 prolaktyna 7,7 (4,8-23,3) TSH 3,18 Ft3 2,89 (257-4,43) Ft4 1,03 (0,93-1,7) anty TPO 10,3 (do 34) anty TG 395 (do 115) glukoza na czczo 93 USG tarczycy: tarczyca niepowiększona, bez zmian ogniskowych, cała o niejednorodnych, obniżonych echach - sugestia choroby autoimmunologicznej, przepływ miąższowy w normie. Czekam na wizyt...