Proszę o pomoc w ogarnięciu pacjentki -pacjenta z chorobą nowotworową (rak płuca ).Otworzyłam chyba puszkę Pandory, bo chodziło tylko o kontrolę leczenia niedokrwistości ( jest po chemioterapii, obecnie wstrzymana około 2 miesięcy temu radioterapia-z powodu niedokrwistości-na karcie info z nowoczesnego ośrodka leczenia nowotworów nie umieszczono wyniku morf. krwi!, włączyli ...)Dorzuciłam pani jeszcze parę badań, bo po chemioterapii, więc sprawdzę glikemię, a niedokrwistość to jeszcze ferrytyna,TSH,wcześniej zab. lipidowe to profil. Wyniki jak niżej: 04.09.2018 HEMATOLOGIA Morfologia krwi (C55) (Krew żylna pełna (EDTA)) - Leukocyty: 5,2 K/µl [4,0 — 10,0] Erytrocyty: 3,08 M/µl [3,7 — 5,1] Hemoglobina: 10,3 g/dl [12,0 — 16,0] Hematokryt: 30,6 % [37,0 — 47,0] MCV: 99,6 fl [77,0 — 95,0] MCH: 33,5 pg [27,0 — 34,0] MCHC: 33,7 g/dl [32,0 — 36,0] RDW: 15,3 % [] Płytki krwi: 344 K/µl [150 — 450] PCT: 0,25 % [] PDW: 10,25 fl [] MPV: 7,17 fl [] NEU%: 69,5 % ((3,64 tys/ul)) [45,0 — 70,0] NEU: 3,64 tys/µl ((69,50 %)) [2,50 — 5,00] LYMPH%: 17,0 % ((0,89 tys/ul)) [20,0 — 45,0] LYMPH: 0,89 tys/µl ((17,00 %)) [1,50 — 3,50] MON%: 9,1 % ((0,48 tys/ul)) [3,0 — 8,0] MON: 0,48 tys/µl ((9,10 %)) [0,20 — 0,80] EOS%: 4,2 % ((0,22 tys/ul)) [1,0 — 5,0] EOS: 0,22 tys/µl ((4,20 %)) [0,04 — 0,40] BASO%: 0,2 % ((0,01 tys/ul)) [0,0 — 1,0] BASO: 0,010 tys/µl ((0,20 %)) [0,020 — 0,100] Mikroskopowa ocena rozmazu krwi (C32) - Neutrocyty o jądrze pałeczkowatym: 3 % [1 — 5] Neutrocyty o jądrze podzielonym: 66 % [45 — 78] Eozynocyty: 12 % [1 — 5] Bazocyty: 1 % [0 — 1] Limfocyty: 13 % [16 — 4...