Witam serdecznie. Zwracam się z prośbą o pomoc,jak ukierunkować swoje dalsze działania oraz ewentualnie o wskazanie,kto mógłby mnie skonsultować ( najlepiej w Łodzi ). W październiku byłam na wizycie kontrolnej u ginekologa,chciałam sprawdzić czy wszystko jest dobrze,zapytać jakie ewentualnie badania wykonać przed planowaną ciążą.W badaniu wszystko ok,choć podczas USG ( 17d.c.) ginekolog stwierdziła,że faktycznie już zdecydowanie czas na dziecko,jeśli planuję,bo jeden jajnik wygląda tak sobie,w drugim był widoczny ślad po owulacji.Wspomniałam o krótkich od zawsze cyklach (ok 22-24d.)i czasem zdarzających się na 2 dni przed plamieniach.Miałam zbadać progesteron w tym cyklu w 21 d,ale nie zdążyłam,bo pojawiła się miesiączka.Więc 3d nowego cyklu zrobiłam planowane badania i dodatkowo hormony: ... (E2) 31,9 pg/ml faza folikularna : 12.4 - 233 Luteotropina (LH) 6,8 mlU/ml faza folikularna : 2.4 - 12.6 Folikulotropina (FSH) 14,3 mlU/ml faza folikularna : 3.5 - 12.5 Tyreotropina (TSH) 2,94 µIU/mL 0,270 — 4,200 P/c przeciw peroksydazie tarczycowej (ATPO) < 5 IU/ml norma < 34 Skonsultowałam na razie tylko z dr.Google i jestem załamana tym FSH :-( Wiem,że wydziela się pulsacyjnie i wyniki mogą być nieco zmien...