Polityka Prywatności

1. Informacja o ochronie danych osobowych.

Administratorem danych osobowych udostępnionych przez użytkownika jest Grupa RX Sp. z o. o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Górczewskiej 30. Grupa RX Sp. z o. o. zapewnia użytkownikom realizację uprawnień wynikających z ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 roku o Ochronie Danych Osobowych (Dz.U. nr 133, pozycja 883), w szczególności prawo do: wglądu, aktualizacji i usunięcia danych (w każdym czasie istnieje możliwość uzupełnienia, zmiany lub usunięcia danych z systemu) oraz wniesienia sprzeciwu w przypadkach określonych w ustawie. Baza danych osobowych została zgłoszona do Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych.

Grupa RX Sp. z o. o. zbiera i gromadzi dane jedynie na potrzeby serwisu Konsylium24.pl, w tym w jego częściach zwanych Kompendium24.pl i DoLekarzy24.pl. Dane o użytkownikach nie będą przekazywane osobom trzecim.


2. Kwestie techniczne.

Informacje zawarte w logach systemowych (np. adres IP użytkownika) są przez Grupa RX Sp. z o.o. wykorzystywane w celach technicznych, do zbierania ogólnych, statystycznych informacji.

Niektóre obszary serwisu mogą wykorzystywać pliki „cookie” w celu zbierania ogólnych, statystycznych informacji o korzystaniu przez użytkownika z serwisu Konsylium24.pl, w tym w jego częściach zwanych Kompendium24.pl i DoLekarzy24.pl, oraz do dostarczania usług i treści dostosowanych do indywidualnych potrzeb i zainteresowań.

Pliki „cookie” to informacje przekazywane przez przeglądarkę internetową i przechowywane na lokalnym dysku twardym użytkownika serwisu. Służą one identyfikacji przeglądarki użytkownika podczas korzystania z serwisu. Pliki „cookie” nie zawierają żadnych danych osobowych.

Użytkownik serwisu może dobrowolnie dokonać zmiany ustawień przeglądarki internetowej w zakresie obsługi plików „cookie”, w tym zablokować obsługę tych plików. Wszelkie informacje na temat obsługi plików „cookie” oraz możliwość zmiany ustawień znajdują się w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Wyłączenie obsługi plików „cookie” w przeglądarce może spowodować utrudnienia lub uniemożliwić korzystanie z usług serwisu.


3. Informacja handlowa.

Grupa RX Sp. z o.o. zastrzega sobie prawo do wysyłania użytkownikom maili na temat funkcjonowania serwisu (np. zmiany w funkcjonowaniu), jak również maili niekomercyjnych (np. życzenia, informacje o nowych wiadomościach, o nowych komentarzach, komunikaty systemu). Każda osoba rejestrująca się w serwisie wyraża zgodę na otrzymywanie wiadomości o charakterze komercyjnym. Reklamy i inne treści o charakterze informacji handlowej mogą być też dołączane do listów przychodzących i wychodzących z konta systemowego.


4. Utworzenie, utrzymanie, skasowanie konta w serwisie.

Grupa RX Sp. z o.o. dąży do zapewnienia jak najwyższego bezpieczeństwa swoim użytkownikom i do stworzenia im w pełni profesjonalnego serwisu ułatwiającego pracę zawodową.

W formularzu rejestracyjnym Konsylium24.pl konieczne jest podanie następujących swoich danych: imienia, nazwiska, daty urodzenia, adresu poczty elektronicznej, numeru prawa wykonywania zawodu lekarza, uzyskanej specjalizacji medycznej oraz roku ukończenia studiów.

W profilu z danych osobowych podawanych podczas rejestracji wyświetlana jest specjalizacja medyczna, miejsce pracy i długość doświadczenia zawodowego. Dodatkowo wyświetlane są inne dane, podawane przez użytkownika opcjonalnie, w szczególności lista kontaktów, lista grup, do których należy dany użytkownik oraz lista wypowiedzi danego użytkownika na forach.

W części zwanej DoLekarzy24.pl w formularzu rejestracyjnym konieczne jest podanie danych osobowych administratora profilu, takich jak imię nazwisko, numer telefonu oraz danych właściciela profilu.


5. Kontakt z obsługą serwisu.

Wszelkie pytania i wątpliwości dotyczące Regulaminu, Polityki Ochrony Prywatności oraz korzystania z serwisu prosimy kierować na adres biuro@gruparx.com.pl.

Ta strona używa cookies i innych technologii. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Więcej szczegółów w Polityce prywatności

Zamknij