Negatywny wpływ globalnego ocieplenia na dietę: 500 tys. zgonów w 2050 r

Wpływ globalnego ocieplenia na rolnictwo i dietę może doprowadzić do ponad 500 tys. dodatkowych zgonów w 2050 roku - wynika z szacunków naukowców z Oxfordu; wyniki ich badań opublikował w czwartek prestiżowy brytyjski tygodnik medyczny "The Lancet". http://www.pap.pl/aktualnosci/zdrowie/news,479349,negatywny-wplyw-globalnego-ocieplenia-na-diete-500-tys-zgonow-w-2050-r.html

Lock 8332e4c0b16aa78e829946370023970835bf19f47cc8c4ffe11a6c45d1297c3a
Dostęp do treści serwisu tylko dla zalogowanych lekarzy
Zaloguj się
Stosujemy pliki cookie w celu świadczenia naszych usług. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na używanie cookies. Dowiedz się więcej