O ile zwiększyć dawkę Euthyroxu u pacjentki z chorobą Hashimoto w trakcie starań o ciążę, jeśli na dawce 25 ug nastąpił wzrost TSH z 1,38 na 5, 65 uIU/ml?

Pacjentka po 3 wczesnych poronieniach (5,6,7 Hbd), z rozpoznaną w trakcie 3 ciąży chorobą Hashimoto w czerwcu br (wyniki z 06.06.11.: TSH- 4,57 uIU/ml norma: 0,27- 4,2; p/c anty TPO 286,3 IU/ml). Lekarz endokrynolog włączył do leczenia ... w dawce 25 ug (kontrolne badanie z 13.07.11.:TSH- 1,38 uIU/ml norma: 0,34- 5,6!! - inne laboratorium!!). Wg prowadzącego endokrynologa pacjentka miała kontynuować leczenie tą samą dawką i wykonać badanie kontrolne TSH jesienią (planowa wizyta jutro). Pacjentka wykonała...

Sonda

?

Komentarze (22)
Lock 8332e4c0b16aa78e829946370023970835bf19f47cc8c4ffe11a6c45d1297c3a
Dostęp do treści serwisu tylko dla zalogowanych lekarzy
Zaloguj się
Stosujemy pliki cookie w celu świadczenia naszych usług. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na używanie cookies. Dowiedz się więcej