Dwa w jednym + dodatkowy bonus

Naukowcom z Wielkiej Brytanii i Francji udało się opracować herbatę z liści kawy. W tym celu przebadali m.in. 23 gatunki kawowca i wyodrębnili w nich substancję, która występuje w mango - mangiferynę. Według uczonych mangiferyna ma silne właściwości antyoksydacyjne, przeciwbakteryjne, przeciwwirusowe i przeciwgrzybicze. "Kawowa herbata" nie obfituje w kofeinę. Zawiera cenne składniki, które obniżają ryzyko nowotworu, cukrzycy i schorzeń...

Komentarze (8)
Lock 8332e4c0b16aa78e829946370023970835bf19f47cc8c4ffe11a6c45d1297c3a
Dostęp do treści serwisu tylko dla zalogowanych lekarzy
Zaloguj się
Stosujemy pliki cookie w celu świadczenia naszych usług. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na używanie cookies. Dowiedz się więcej