Mam pacjentkę(nota bene moja przyjaciółka) lat 47, dotąd niechorującą. Od ok. 5 lat w usg - tarczyca niepowiększona, całkowicie niejednorodna, THS:1,9-2,28 mU/l- od 3 lat, w X2014 - anty-TPO: 448IU/ml, wtedy też: fT3:2,85 pg/ml( N:2-4,4), fT4:1,04 ng/dl(n:0,93-1,7), TSH:2,176mU/l(n:0,38-4), prolaktyna:17ng/ml (N:4,8-23,3), progesteron:0,41ng/ml.Badania były wykonywane z powodu nieregularnych- co 30- 40dni - cykli miesiączkowych, stwierdzonych w usg sutków licznych torbieli,a także obciążenia rodzinnego- matka choruje na chorobę...