Choroby wewnętrzne

Specjalizacja z interny - oddział w Trójmieście

2018-04-16 o godzinie 09:32:49

Szukam oddziału w okolicach Trójmiasta, na którym mogłabym rozpocząć specjalizację z interny po jesiennym rozdaniu. Chętnie por...

Lekarze stażyści, Choroby wewnętrzne | komentarzy: 0

Brawo SOR ! soRki 69 Nieznane i niedokładnie określone przyczyny chorobowości.

2018-04-13 o godzinie 22:36:49

Dyżurny SOR zadecydował i wkleił słabą pac...

Choroby wewnętrzne, R Objawy, cechy chorobowe oraz nieprawidłowe wyniki badań klinicznych gdzie indziej niesklasyfikowane | komentarzy: 54

Zasłużony honorowy dawca krwi - leki

2018-04-10 o godzinie 23:23:39

Czy zasłużony honorowy dawca krwi, może otrzymywać bezpłatnie leki - prep. żelaza, kw. foliowy , wit B compositum niezależnie od wyników morfologii? Czy powinien być jednak stwierdzony niedobór żelaza? Jak wypisać receptę , rozumiem że w miejscu uprawnień wpisuje się ZK , a co wpisać w miejscu od...

Choroby wewnętrzne | komentarzy: 4

Hashimoto?

2018-04-10 o godzinie 18:29:16

USG tarczycy- bardzo duży prawy płat, bez dających się wyodrębnić zmian ogniskowych,Lewy płat- mały. 2 lata temu NT w ciąży,TSH- norma Z objawów- senność lab: Morfologia krwi: Leukocyty 9,26 tys/µl(3,98-10,04), Erytrocyty 4,98 mln/µl(3,93-5,22), Hemoglobina 14,17 g/dl(12,00-16,00), Hematokr...

Choroby wewnętrzne, E03 inne postacie niedoczynności tarczycy | komentarzy: 22

Zaświadczenia learza POZ po raz kolejny

2018-04-10 o godzinie 12:48:16

https://www.termedia.pl/poz/Joanna-Szelag-Obowi...

Problemy prawne, Choroby wewnętrzne | komentarzy: 0

Relanium w roztworze

2018-04-09 o godzinie 22:34:47

Relanium w roztworze do podawania doustnego. Mam pytanko czy podawaliscie rela...

Dyskusje o lekach, Choroby wewnętrzne, F10.3 zaburzenia psychiczne i zaburzenia zachowania spowodowane użyciem alkoholu - zespół abstynencyjny | komentarzy: 23

hemochromatoza? Czerwienica? Hiperaldosteronizm? jakieś inne pomysły?

2018-04-06 o godzinie 21:55:47

Przyszedł do POZ pacjent lat 16 - przyprowadzony przez matkę lat 45 - o niej za chwilę. Chlopiec z relacji matki schudł ok 10 kg w ostatnim roku, w badaniu z odchyleń - jedynie drocnofaliste drżenie rąk - dość intensywne, z relacji pacjenta od kilku lat, zaawansowane zmiany trądzikowe, rozstępy ...

Choroby wewnętrzne, D Choroby krwi i narządów krwiotwórczych oraz niektóre choroby przebiegające z udziałem mechaniznów autoimmunologicznych, K Choroby układu trawiennego, E83 zaburzenia przemiany mineralnej, R63.4 nieprawidłowa utrata ciężaru ciała | komentarzy: 39

rak tchawicy

2018-04-06 o godzinie 18:00:48

Rozpoznanie hist-pat z bronchoskopii - rak gruczołowy torbielowaty tchawicy. Z grubsza przejrzałem piśmiennictwo i nie wiele na ten tema...

Choroby wewnętrzne, C33 nowotwór złośliwy tchawicy | komentarzy: 7

Upojenie, psychoza, samobójstwo

2018-04-06 o godzinie 09:24:44

Pacjent 24 lata. Pijący. Po krótkim ciągu dostał psychozy - skakał po dachach garaży krzycząc, że rodzinie grozi niebezpieczeństwo. Złapany przez domowników, którzy wezwali PR. Zawieziony do szpitala. Zbadany alkom...

Choroby wewnętrzne | komentarzy: 54

Obniżone fT3 i fT4 przy TSH w normie.

2018-04-06 o godzinie 05:36:14

Jak w temacie - fT3 1,7 [2,6-5,4] fT4 0,84 [0,93-1,70] Badania postanowiłem zrobić z powodu utrzymujących się typowych objawów niedoczynności, głównie permanentnie zlej tolerancji zimna. Z innych aspektów: w przeszłości diagnozowanie w kierun...

Choroby wewnętrzne, E Zaburzenia wydzielania wewnętrznego, stanu odżywienia i przemiany metabolicznej, E03 inne postacie niedoczynności tarczycy | komentarzy: 14

Ta strona używa cookies i innych technologii. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Więcej szczegółów w Polityce prywatności

Zamknij