Endokrynologia

Drogie kolezanki i drodzy...

2017-08-16 o godzinie 22:40:43

Drogie kolezanki i drodzy koledzy prosze doradzcie mi cos wiecej oprocz cierpliwosci:) blBadam regularnie poziom tsh i byl dobry ostatnio (pod koniec lipca)nawet 1.49 a przyjmuje letrox 100mg. Zaczelismy s...

Poczekalnia, Endokrynologia, E03 inne postacie niedoczynności tarczycy, O99.2 choroby gruczołów dokrewnych, przemiany materii i zaburzenia odżywiania wikłające ciążę, poród i połóg, Z31 postępowanie prokreacyjne | komentarzy: 6

ACTH-zależy zespół Cushinga, guz resztkowy

2017-08-16 o godzinie 20:57:42

Pacjentka z rozpoznanym ACTH-zależnym zespołem Cushinga 3 lata temu. Po pierwszym zabiegu wyraźna poprawa, jednak z dużymi wątpliwościami dot. doszczętności zabiegu - hamowanie w teście z DXM, jednak utrzymujące się względnie wysokie stężenie ACTH. W dalsze obserwacji potwierdzono guz resztokowy ...

Endokrynologia, E Zaburzenia wydzielania wewnętrznego, stanu odżywienia i przemiany metabolicznej, E24 zespół cushinga, E24 zespół cushinga | komentarzy: 0

Przewlekłe zmęczenie a Pierwotna Nadczynność Przytarczyc.

2017-08-12 o godzinie 18:55:51

Czy niewielkiego stopnia nadczynność przytarczyc może być powodem łatwego męczenia się? Przykładowe wyniki, zbliżone od ok. roku: fosfor nieorg, sur: 1,9 (n.2,7-4,5), wapń zjon.:1,40 (n.1,16-1,32), PTH rzędu 8,0-13,0 (n. 1,58- 6,03). poziom vit D ok. 30 (n.30-100). Wapń w DZM ok. 300-360 (n. 10...

Endokrynologia, E21 nadczynność przytarczyc i inne choroby przytarczyc, R52 ból gdzie indziej niesklasyfikowany | komentarzy: 6

Diagnostyka wytrzeszczu, wysoki poziom p/c antyTG

2017-08-12 o godzinie 10:26:23

Zwracam się do Was z wielką prośbą o pomoc w interpretacji moich wyników. Około 1,5 miesiąca temu zauważyłam, że moje prawe oko "wystaje" bardziej niż lewe, poza tym ciągłe drapanie pod górną powieką i wolniejsze jej powracanie podczas mrugania. Objawy te skłoniły mnie do udania się do okulistki,...

Endokrynologia, E06.3 zapalenie tarczycy autoimmunologiczne, H57.1 ból oczny | komentarzy: 21

endokrynologia za granicą

2017-08-07 o godzinie 21:16:48

Witam. Mam pytanie odnośnie uznawania za granicą specjalizacji z endokrynologii zrobionej w Polsce (nie tylko modułowej) : jak to wygląda, sk...

Lekarze pracujący za granicą, Endokrynologia | komentarzy: 1

Rispolept Consta - podwyższona PRL.

2017-08-02 o godzinie 11:30:13

Pacjentka F20, od kilku lat co 14 dni iniekcja Rispoleptu Consta. Z dostępnej, szczątkowej dokumentacji: w trakcie leczenia w 2012,2013r, nieregularna miesiączka do zaniku, w...

Endokrynologia, F20 schizofrenia | komentarzy: 6

tarczyca a ciąża

2017-07-21 o godzinie 12:24:47

Bardzo proszę o radę.Od kilku lat jestem pod opieką endokrynologa.Dziś odebrałam wyniki: TSH 0,07 (0.55-4.78) FT4 24.7(norma 11.5-22.7) FT3 5,4(3,5-6,5) Przeciwciała wszystkie w normie. Biorę obecnie Euthyrox 125. Ogólnie przed rozpoczęciem leczenia wyniki krwi miałam w normie. Euthyrox zost...

Endokrynologia, E03 inne postacie niedoczynności tarczycy, E05 tyreotoksykoza /nadczynność tarczycy/, E05.4 tyreotoksykoza wywołana sztucznie | komentarzy: 12

Endokrynologia - realna?

2017-07-10 o godzinie 23:16:47

Cześć wszystkim ;) Chciałbym spytać Was o specjalizację z endokrynologii - jakie w Polsce są widoki na zrobienie jej w jakimkolwiek tr...

Wybór specjalizacji, Endokrynologia | komentarzy: 11

TSH obniżone, ft4, ft3 w normie

2017-07-04 o godzinie 12:54:37

Mam prośbę jaką powinno się przeprowadzić dalszą diagnostykę przy wynikach bada...

Endokrynologia, E05 tyreotoksykoza /nadczynność tarczycy/ | komentarzy: 12

przedwczesne dojrzewanie

2017-06-09 o godzinie 15:06:47

Proszę o pomoc. Niemowle 5 miesięcy powiększone gruczoły sutkowe (P>L), owłosienie łonowe koloru jasnego od ok 3 tygodni (mała ma też jasną karnację i jasne włosy). Konsultowana endokrynologicznie - pani doktor zaleciła jedynie wyeliminowanie drobiu z diety matki karmiącej (córka karmiona miesza...

Endokrynologia, E30 zaburzenia pokwitania gdzie indziej niesklasyfikowane | komentarzy: 2

Ta strona używa cookies i innych technologii. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Więcej szczegółów w Polityce prywatności

Zamknij